Çağdaş Bilim İlkokulu & Ortaokulu

ilk-orta1

Vizyonumuz;

Çağdaş alt yapıya ve üstün niteliklere sahip bir ekip ile sürekli öğrenen, üreten ve ürettiğini paylaşan bir organizasyon olarak ülkemize model okullar oluşturmak ve dünyada referans gösterilen eğitim kuruluşlarından biri olmaktır.

Misyonumuz;

Marmaris halkının yaşam kalitesini yükseltmek ve eğitimin gelişmesine katkı sağlamak üzere;

Eğitim sistemimizin her kademesinde öğrenim gören gençlere akademik bilginin yanı sıra, insani değerleri de kazandırarak onları, sosyal ve duygusal gelişimlerini tamamlamış olarak hayata hazırlamak, Bu eğitim hizmetiyle; dünyanın ulaştığı ve ulaşacağı en üst düzeyde, yaygın ve bütünleşmiş bir yapı içinde, uygun ve ekonomik koşullarda topluma sunulması için projeler geliştirmek ve bunların uygulanmasına destek vermek, Eğitim bilimleri alanındaki bilimsel araştırma sonuçlarına dayalı olarak, eğitim – öğretimle ilgili her konuda yeni bilgi ve uygulamaların geliştirilmesini desteklemek, Kendilerini mesleklerine adamış, üstün nitelikli, her bireyin “tek ve özel” olduğunun bilincinde olan, içinde yaşadığı çağın gereklerine sahip, öteki ayrımı yapmadan insana değer veren öğretmenler yetiştirilmesine öncülük etmek, Büyük düşünebilen ve bunu hayata geçirme çabasında olan, insanların mutluluğunu hedeflemiş, milli ve manevi kültürünü evrensel değerler içinde koruyup geliştiren, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilecek, dünya çapında bireyler yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.

Eğitim Modelimiz;

Çağdaş, yaratıcı, ezberden uzak, görsel ve işitsel ağırlıklı, düşünce ve bilgi birikimine önem veren bir eğitim anlayışına sahip, Okulumuzda “İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır.” ilkesi hedefimizdir.

Öğretim; öğrencilerin okuyup anlamalarını geliştirmesi, anladıklarını anlatabilmesi, Türkçe’yi doğru kullanabilmesi, ezberci kurallardan uzaklaşarak araştırmaya yönelik çalışmaları yapabilmesi ile sürdürülür. İngilizce ve 2.yabancı dil olan İngilizce&Almanca dillerinden birini seçerek eğitimi yoğun bir şekilde yapılır.

Ortaokulda öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda seçecekleri mesleklere yönlendirilmesine yönelik çalışmalar devam eder. Düşünen, araştıran, sorgulayan, yorumlara ulaşabilen,gençlerin yetişmesini amaçlanır.

Hemen Ara!